Over Stichting Lopend Buffet

Hoe het begon

Op dit moment leven er meer dan een miljoen mensen op of onder de armoedegrens en ieder jaar stijgt dit cijfer. Mike Hannink uit Den Bosch was er één van en hij was dan ook de inspirator voor een voettocht van Den Bosch naar Den Haag met als doel, aandacht vragen voor het thema armoede.

De uitdaging? Binnen één week van Den Bosch naar Den Haag lopen zonder geld op zak alleen met een leeg bord als symbool voor armoede, compleet afhankelijk van anderen. Door het reisverslag dat is gemaakt ontstaat er een betere onderbouwde beeldvorming van mensen die in armoede leven. De voettocht, onder de naam Lopend Buffet, is de directe aanleiding geweest voor de oprichting van de Stichting Lopend Buffet op aanraden van en met dank aan de Rabobank ‘s-Hertogenbosch. Door het uitzenden en inzetten van deze documentaire bij lezingen en bijeenkomsten wordt een unieke bijdrage geleverd aan de sociaal economische en maatschappelijke leefbaarheid.  Bekijk hier de film.

Waar staan we voor

Onze missie

Stichting Lopend Buffet heeft als doel om door middel van journalistieke producties aan de ene kant een bewustwording te creëren van maatschappelijke thema’s en aan de andere kant een kwetsbare doelgroep in hun kracht te zetten en mediawijs te maken door ze nauw te betrekken bij de productie. De totstandkoming van de productie is even waardevol als het eindproduct. 

onze doelgroep

Binnen een bepaald thema werken wij samen met mensen die sociaal kwestbaar zijn op het gebied van bijvoorbeeld achtergrond, leefsituatie, leeftijd, inkomsten of psychische gezondheid. Dit hangt vaak samen met het hebben van een lagere draagkracht.  Deze groep bestaat o.a. uit nieuwkomers, alleenstaande ouderen en  (kwetsbare)  jongeren.    

Vooruitblik

We hopen de Kids Reporters verder uit te breiden zodat nog meer kinderen de mogelijkheid krijgen om hun talenten te ontdekken. Ook zijn we in een startfase met het opzetten van De Reporters op het voortgezet onderwijs in samenwerking met Huis73 in Den Bosch. De splinternieuwe websites van dekidsreporters.nl en dereporters.nl staan online.

Al 25 basisscholen in Den Bosch en Limburg doen met ons mee!

samenwerken met stichting lopend buffet

We werken samen met 25 organisaties aan een mooiere samenleving.

rugzakje van kids reporters den bosch

Er zijn op dit moment al ruim 150 Kids Reporters aan de slag.

icoon boek als ik mama mis stichting lopend buffet

Van het boek 'Als ik mama mis' zijn 250 exemplaren verkocht.